Schema de minimis pentru microîntreprinderi a fost aprobată de către Consiliul Concurenței conform unui comunicat de presă al ADR Vest publicat de către Agerpres, iar varianta finală a ghidului specific se află pe circuitul intern de aprobare din partea MDRAP.

După mai multe promisiuni din partea AM POR de lansare a primului apel destinat microîntreprinderilor (2.1.A) este posibil ca acest lucru să se întâmple în luna mai 2016. Acest apel de proiecte ar fi trebuit sa fie lansat încă de la sfârșitul anului 2015.

În cadrul Priorității de investiţie 2.1. a Programului Operational Regional (POR) 2014-2020, se vor finanța microîntreprinderile care au fost înființate cel mai târziu la 1 ianuarie 2015 și care au înregistrat profit din exploatare.

Valoarea eligibila a proiectului trebuie sa fie cuprinsa intre 25.000 si 200.000 euro.

Ajutorul nerambursabil se acorda in regim de ajutor de minimis. Valoarea maxima a ajutorului, in regim de minimis, ce poate fi acordata unei întreprinderi unice, din fonduri publice, pe o perioada de 3 ani fiscali consecutivi (ultimii 2 ani fiscali înainte de data depunerii cererii de finanțare si anul curent depunerii cererii de finanțare) este de 200.000 de euro.

În cadrul apelului de proiecte 2.1.A – Microîntreprinderi se va solicita o contribuție financiară obligatorie din partea beneficiarilor de 10% din cheltuielile eligibile.

Lansarea de apeluri in cadrul POR 2014-2020 este una dintre prioritățile MDRAP anunțate pentru anul in curs, ținta fiind de a lansa apeluri pentru cel puțin 60% din valoarea alocata programului.

Un aspect important de precizat este faptul că regiunea București-Ilfov este exclusă de la finanțare din Axa Prioritară 2 din care face și Prioritatea de investiții 2.1.

Proiectele de investiții vor putea fi realizate doar în mediu urban, adică în orașele și municipiile din România, fiind astfel excluse investițiile realizate în spațiu rural.

Vom reveni cu informații suplimentare atunci când Consiliul Concurenței va publica schema de minimis.


0 comentarii la “Schema de minimis pentru microintreprinderi a fost aprobata de catre Consiliul Concurentei”
Comentariul tau