In data de 19.04.2016 publicam faptul ca una dintre modificările importante propuse de Camera Deputaților a fost revenirea la pragurile din actuala lege a achizițiilor publice (OUG nr. 34/2006), praguri ce trebuie respectate în cazul achizițiilor publice directe. Astfel, autoritățile contractante vor avea dreptul de a achiziționa direct produse sau servicii atunci când valoarea estimată a achiziţiei este mai mică de 132.519 lei (aproximativ 30.000 de euro), fără TVA. În cazul lucrărilor, achiziționarea directă va putea fi făcută dacă valoarea estimată este mai mică de 441.730 lei (aproximativ 100.000 de euro), fără TVA (art. 7, alin. 5).

Vă aducem aminte că proiectul de lege adoptat de Senat, ca primă cameră sesizată, prevedea scăderea pragurilor ce trebuie respectate în cazul achizițiilor publice directe.

În euforia autorităților cu privire la adoptarea pachetului de legi din domeniul achizițiilor publice, ANAP distribuie pe pagina de Facebook o informație eronată publicată de Stirile Pro TV, respectiv ”Prin noua lege, autoritatile statului vor putea sa cumpere direct, fara licitatii, produse sau servicii cu o valoare fara TVA mai mica de 66.259 lei si lucrari cu o valoare de cel mult 265.038 lei fara TVA”.

Vezi aici forma proiectului de lege adoptat de Camera Deputaților și trimisă spre promulgare.

Sperăm ca în conferința de presă pe care o susține președintele ANAP astăzi, la ora 16.00, această eroare să fie corectată.

www.idelis.ro/stiri


0 comentarii la “Interesant: ANAP publica pe pagina de facebook informatii gresite din legea abia aprobata”
Comentariul tau