În data de 04 mai 2016, menționam despre faptul că IMM-urile nou-înființate (start-up) vor fi sprijinite prin intermediul incubatoarelor de afaceri, potrivit unui proiect de act normativ (PL-x nr. 29/2015) care a ajuns în sfârșit pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților (cameră decizională).

Obiectul de reglementare a proiectului de lege este regimul juridic de înființare și funcționare a incubatoarelor de afaceri, prin acordarea de facilități din partea autorităților publice pentru fondatorii acestora, în vederea creării de noi locuri de muncă, diversificării economiilor și realizării unui mediu antreprenorial în cadrul comunității locale.

Chiar dacă proiectul de lege a fost considerat o prioritate legislativă, procedura legislativă a durat 1 an și jumătate, în condițiile în care acesta trebuia dezbătut în Parlament în procedură de urgență.

Proiectul de lege privind incubatoarele de afaceri a fost transmis în Parlament în luna noiembrie 2014, a fost adoptat de Senat în luna februarie 2016, iar pe data de 10.05.2016 a fost adoptat și de Camera Deputaților.

Deputații au respins un singur amendament și au admis 34 de amendamente.

Proiectul de lege este important atât pentru mediul de afaceri, dar și pentru potențialii beneficiari de finanțare din POR 2014-2020, Axa Prioritară 2, Prioritatea de Investiții 2.1. – Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri. Precizăm că în cadrul Priorității de Investiții 2.1 se va organiza un apel distinct pentru crearea /dezvoltarea incubatoarelor / acceleratoarelor de afaceri (P.I. 2.1.B).

Vezi derularea procedurii legislative aici.

www.idelis.ro/stiri


0 comentarii la “Update: Legea privind incubatoarele de afaceri a fost adoptata de Camera Deputatilor”
Comentariul tau