După mai multe amânări, legea achizitiilor publice trebuia să primească votul final în plenul Camerei Deputaților (cameră decizională), Marți, 26 aprilie 2016.

În ședința din data de 26 aprilie 2016, plenul Camerei Deputaților a hotărât retrimiterea la comisii a proiectului de Lege, pentru reanalizarea unor articole din cuprinsul lui.

Reunite în ședința comună din data de 26 aprilie 2016, comisiile au hotărât să supună plenului Camerei Deputaților menținerea raportului inițial de adoptare cu amendamente, cu excepția amendamentului cu privire la numărul de posturi necesare Curții de Conturi pentru implementarea Strategiei naţională în domeniul achiziţiilor publice.

Chiar dacă legile din domeniul achizițiilor publice sunt considerate o prioritate legislativă, iar acestea au fost dezbătute în Parlament în procedură de urgență, dar sesiunea de vot final a fost amânată încă o dată.

Votul final pentru legile achizițiilor publice a fost amânat pentru sesiunea 3-4 mai 2016 conform ordinii de zi pentru ședința Camerei Deputaților.

Vă aducem aminte că potrivit celor 3 directive din domeniul achizițiilor publice, cu excepția câtorva articole, statele membre trebuiau să asigure implementarea acestora până cel mai târziu la 18 aprilie 2016.

Vezi aici raportul suplimentar.

www.idelis.ro


0 comentarii la “O noua amanare a aprobarii legilor achizitiilor publice”
Comentariul tau