achizitii-publiceProiectul de Lege privind achizitiile publice, varianta rezultata ca urmare a dezbaterilor din comisii, a fost transmis Camerei Deputatilor. Forma finala va fi supusa votului in plenul Camerei Deputatilor in ședinta din data de 20.04.2016.

Una dintre modificarile importante propuse este revenirea la pragurile din actuala lege a achizitiilor publice (OUG nr. 34/2006), praguri ce trebuie respectate in cazul achizitiilor publice directe. Astfel, autoritatile contractante vor avea dreptul de a achizitiona direct produse sau servicii atunci cand valoarea estimata a achizitiei este mai mica de 132.519 lei (aproximativ 30.000 de euro), fara TVA. In cazul lucrarilor, achizitionarea directa va putea fi facuta daca valoarea estimata este mai mica de 441.730 lei (aproximativ 100.000 de euro), fara TVA.

Va aducem aminte ca proiectul de lege adoptat de Senat, ca prima camera sesizata, prevedea scaderea pragurilor ce trebuie respectate in cazul achizitiilor publice directe.


0 comentarii la “Pragurile achizitiilor publice directe se mentin. Proiectul de lege, transmis plenului Camerei Deputatilor”
Comentariul tau